Verschillende factoren bepalen de prijs

Droomt u van een luxe privé zwembad, maar vraagt u zich af wat dit gaat kosten? Wanneer u zich oriënteert op een eigen zwembad, wilt u natuurlijk graag van tevoren weten hoe het financiële plaatje eruitziet. Een vast bedrag is niet te noemen, want de zwembad aanleg kosten zijn afhankelijk van een groot aantal verschillende factoren. Lees hieronder de verschillende factoren of vraag direct een geheel vrijblijvende kostenindicatie aan. 

Ik wil een vrijblijvende indicatie

buitenzwembad achtertuin

Het type zwembad

Het type zwembad is een belangrijke factor in de totale kosten. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Prefab zwembad: het voordeel van een prefab zwembad is de snellere plaatsing. Prefab betekent niet dat u moet kiezen voor standaardmaten, maatwerk is ook mogelijk.
 • Bouwkundig zwembad: bouwkundig houdt in dat we het zwembad volledig op maat maken, geheel naar uw wensen.
 • Skimmer zwembad: dit type zwembad ontleent de naam aan de skimmer: een ingebouwde technische installatie die zorg voor afvoer van het water. Een skimmer zwembad staat bekend als een mooie combinatie van duurzaamheid en luxe.
 • Infinity zwembad: een infinity zwembad of infinity pool is één van de meest luxe uitvoeringen en geeft de sfeer van een vijfsterrenhotel. Het zwembad is randloos, wat een ruimtelijk effect geeft: het zwembad gaat als het ware op in de omgeving.

Voorbeelden bekijken? Dat kan via de button hieronder. 

Onze projecten
tuinzwembad

Zwembad bouwen? Factoren voor de kosten

De kosten van de aanleg van een zwembad lopen enorm uiteen. Zwembad aanleg is namelijk vrijwel altijd maatwerk. De kosten hangen onder andere af van:

 • Extra opties.
 • Het type zwembad.
 • Grondwerk en bouwkundige kosten.
 • Afmetingen; hoogte, breedte en diepte.
 • Technische installatie: denk aan onder andere waterbehandeling, filter, elektriciteit en verlichting.

Tijdens het aankoopproces maakt u een aantal keuzes die de uiteindelijke prijs bepalen. Welke afmetingen en welke diepte kiest u? Welk type zwembad kiest u, bijvoorbeeld een prefab zwembad, een bouwkundig zwembad of een infinity pool? Ook maakt u keuzes over de technische installatie, voor bijvoorbeeld verwarming, zuivering of andere behandeling van het water die allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke zwembad prijs.

Laat u een zwembad aanleggen door Wellux, dan nemen wij uiteraard van tevoren alle kosten met u door. U komt niet voor verrassingen te staan. Wij zorgen voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat.

verlicht zwembad

De kosten van extra opties

Andere belangrijke factoren in zwembad kosten zijn de extra opties. U kunt het zo basic of juist luxe maken als u zelf wilt. Dit is een greep uit de mogelijkheden:

 • Verlichting: van basic ledverlichting tot een compleet, sfeervol verlichtingsplan.
 • Afdekking: populaire voorbeelden van afdekking zijn de lamellenafdekking en de Solar afdekking. Solar zwembadafdekking werkt op zonne-energie. Een unieke manier om uw zwembad te beschermen én energie te besparen. De lamellenafdekking bestaat uit stijlvolle lamellen die u over het zwembad schuift wanneer u het langere tijd niet gebruikt.
 • Een poolhouse: een luxe aanvulling op uw zwembad. Een poolhouse kunt u compleet uit laten rusten met bijvoorbeeld een douche, toilet en kleedruimte.
 • Waterelementen: fonteinen en vergelijkbare elementen. Ze zorgen voor een luxe uitstraling en dragen bij aan een ontspannen en rustgevende sfeer.
 • Trappen: in verschillende stijlen en uitvoeringen, bijvoorbeeld een hoektrap of een trap over de gehele breedte.
 • Zitplek in het zwembad: bijvoorbeeld een onderwaterzitbank.
Zwembad afdekkingen

Zwembad laten aanleggen door Wellux

Er komt veel kijken bij het aanleggen van een zwembad, maar door onze kennis en ervaring gaat dat niet ten koste van de doorlooptijd. Met een zwembad doet u een langetermijninvestering in uw gezondheid én plezier. Daarom vinden we het belangrijk dat ieder detail klopt en aan uw eisen en wensen voldoet. Daarbij hechten wij bijzonder veel waarde aan persoonlijke aandacht. We zijn er trots op dat we al jaren bij klanten bekendstaan als betrouwbare partij voor het aanleggen van hoogwaardige en luxe zwembaden.

Benieuwd naar de zwembad aanleg kosten op maat?

Een zwembad aanleggen is maatwerk. De omstandigheden en de eisen en wensen van de klant zijn elke keer weer anders. Vanzelfsprekend wilt u toch van tevoren weten waar u aan toe bent. Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan. We nemen uw eisen, wensen en vragen met u door en maken op basis daarvan gratis en vrijblijvend een heldere en complete prijsopgave voor u.

 

Heeft u vragen over zwembad aanleg kosten? Neem contact op!

Wilt u een luxe zwembad in uw tuin laten realiseren, heeft vragen over de zwembad aanleg kosten of andere vragen? Neem contact op met Wellux! Bel naar +31(0)577 723 306 of +31(0)6 395 766 30, stuur een e-mail naar info@wellux.nl of vul ons contactformulier in.

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord