Modern design skimmer zwembad

In ’t Groene Hart mocht Wellux in een ruime tuin een prachtig design zwembad realiseren. De familie heeft gekozen voor een grijze tint wat resulteerde in een exclusieve uitstraling passend bij het geheel van de tuin. Het zwembad heeft een verhoogde zitbank met daaraan een rechte hoektrap als uniek detail. Ook aan verlichting is gedacht.

Het plaatsen van het zwembad was een fraaie uitdaging vanwege de onstabiele veengrond die in ’t Groene Hart veel voorkomt. Dit bracht de nodige constructieve berekeningen en voorbereidingen met zich mee om ervoor te zorgen dat het bad stabiel blijft staan. De betonvloer waarop het bad rust is geplaatst op heipalen en vervolgens zijn er betonwanden gestort. De fijne samenwerking met de opdrachtgever, die de expertise in huis heeft op het gebied van dit soort funderingen in deze regio, heeft ertoe geleid dat deze familie kan genieten van jarenlang zorgeloos zwemplezier.

Toch wel het meest unieke aan dit project is de ligging van het zwembad. Denk hierbij aan diverse niveauverschillen in de tuin waarbij het zwembad aan de achterzijde als het ware uit de grond steekt. In samenwerking met de hovenier is dit vakkundig gerealiseerd. 

Als aanvullende luxe aan dit prachtige inbouwzwembad is er een tegenstroom, ook wel jetstream genoemd, ingebouwd. De familie gaf aan “baantjes te willen trekken” hetgeen ze nu oneindig kan doen. De pomp van de jetstream is ondergronds in een geventileerde betonnen pompput naast het zwembad ondergebracht.

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord